grilling kan være en av de sunnere måtene å lage middag på, men det er ikke den eneste måten å tilberede et måltid over en åpen flamme. Foliepakkemiddager er like sunne – og utrolig enkle å lage, enten du jobber med et bål i skogen eller en bakgårdsgrill.

“Når du koker maten i en foliepakke, trenger du ikke legge til mye ekstra fett,” sier Whitney Linsenmeyer, PhD, RD, en talsperson for Academy of Nutrition and Dietetics og en instruktør i ernæringen og kostholdet Department of Saint Louis University. “Og det er en måte å grille utrolig ferske ingredienser i stedet for å kaste på bearbeidede matvarer som pølser.”

Konseptet kan ikke være enklere: Kast en kombinasjon av kjøtt, grønnsaker og krydder på et stykke tinnfolie, topp med et annet stykke folie, og klype kantene for å danne en tetning. Kok deretter pakken over en brann til den er gjort. Vann fra grønnsakene blir til damp, holder maten inne og fuktig, og det er ingen bekymring for at maten blir for forkullet eller faller gjennom ristene.

Annet enn det er det bare noen få retningslinjer å følge: Skjær kjøttet i små nok biter slik at de koker relativt raskt (du vil ikke at grønnsakene dine skal vende seg til grøt fordi du ventet på at et stort stykke kylling skal være gjort). Du vil også tenke på hvor du skal legge pakken: Hvis det bare er grønnsaker og Argentinas herrelandslag i fotball Skjorter du vil lage den ganske fort, kan du sette pakken ideal over flammen. Hvis pakken består av kjøtt som kan ta litt lengre tid å lage mat, kan du trå den til siden.

Nå, på matlagingen! Mens kombinasjonene er ganske ubegrensede, vil disse tre ideene fra Linsenmeyer komme i gang:

Urtkylling med poteter og sopp

Ingredienser

4 benfrie kyllinglår
1 pund nye poteter
1 kopp skiver sopp
4 ss olivenolje
Salt
Pepper
1 ss urter de Provence eller italiensk krydder

BRUKSANVISNING

Del kylling, poteter og sopp mellom fire foliepakker. Drypp med olivenolje og smak til Real Madrid Skjorter med salt, pepper og urter de Provence eller italiensk krydder. Forsegl pakker og la koke på grillen eller bålen i 5 til 7 minutter per side, eller til kyllingen er kokt til 165 grader og juice er klar.

Gjør 4 porsjoner
Ernæringsfakta (per porsjon)

Kalorier 376
Protein 31 g
Totalt fett 19 g
Mettet fett 3.3 g
Karbohydrater 21 g
Fiber 2,9 g
Totalt sukker 1,3 g
Tilsatt sukker 0 g
Natrium 272 mg

Laks med urt sammensatt smør

Ingredienser

1 pinne usaltet smør, myknet
1 ss hakket persille
2 teskjeer hakket timian
1 ts hakket rosmarin
1 ts salt
½ ts svart pepper
4 4-unse laksefileter

BRUKSANVISNING

Lag det sammensatte smør på forhånd ved å blande sammen smøret med urter og krydder og deretter oppbevar i kjøleskapet. Når det er på tide å lage mat, deler du laksen mellom fire foliepakker. Topp hver med ½ spiseskje av urtesmøret (du får smør til overs; oppbevar i kjøleskapet for fremtidig bruk), forsegle pakker godt, og kok på ilden 3 til 4 minutter per side, eller til laksen flakes fra hverandre med en gaffel. Server med Campfire Ratatouille (nedenfor), hvis du vil.

Gjør 4 porsjoner
Ernæringsfakta (per porsjon)

Kalorier 287
Protein 23 g
Totalt fett 21 g
Mettet fett 7.1 g
Karbohydrater 0 g
Fiber 0 g
Totalt sukker 0 g
Tilsatt sukker 0 g
Natrium 112 mg

Campfire Ratatouille

Ingredienser

1 zucchini, tynt skiver
1 aubergine, tynt skiver
1 sjalottløk, tynt skiver
1 Roma -tomat, tynt skiver
3 ss olivenolje
Salt
Pepper
1 ss urter de Provence eller italiensk krydder
½ kopp fersk delte basilikumblader

BRUKSANVISNING

Del zucchini, aubergine, sjalottløk og tomat blant fire foliepakker. Drypp med olivenolje og smak til med salt, pepper og urter de Provence eller italiensk krydder. Forsegl pakker og koker på grill eller bål i 5 til 7 minutter per side. Når du er ferdig, topp med basilikum. Server med laks med urt sammensatt smør, hvis du vil.

Gjør 4 porsjoner
Ernæringsfakta (per porsjon)

Kalorier 113
Protein 1.1 g
Totalt fett 10 g
Mettet fett 1,5 g
Karbohydrater 5.2 g
Fiber 1,9 g
Totalt sukker 0 g
Tilsatt sukker 0 g
Natrium 38 mg

Denne informasjonen er kun til utdanningsformål og er ikke ment som erstatning for medisinsk diagnose eller behandling. Du må ikke bruke denne informasjonen til å diagnostisere eller behandle et helseproblem eller tilstand. Ta alltid kontakt med legen din før du endrer kostholdet, endrer søvnvanene, tar kosttilskudd eller starter en ny treningsrutine.

Alice Oglethorpe

Alice Oglethorpe er frilansforfatter og redaktør med base i Chicago, IL. Hun dekker helse, lykke, kondisjon og alt annet som pirrer hennes interesse. Arbeidet hennes har dukket opp i O, The Oprah Magazine, Self, Polens herrelandslag i fotball Skjorter Shape, Fitness, Redbook, Health, Better Homes & Gardens, Psychology Today, Good Housekeeping og mer.