Ny forskningsstudie viser at mettet fett utvikler mye mer fett så Stade Rennais FC Skjorter vel som mindre muskelmasse enn flerumettet fett. Dette er den aller første forskningsstudien om mennesker som viser at fettstrukturen til mat ikke bare påvirker kolesterolnivået i blodet, så vel som faren for hjerte- og karsykdommer, men også finner ut hvor fettet vil bli holdt i kroppen. Å få vekt på overflødig kalorier fra flerumettet fett ser ut til å forårsake mye mer i muskelmasse, så vel som mindre kroppsfett enn å overspise en lignende mengde mettet fett.

Til tross for lignende vektøkninger mellom to kostholdsplangrupper i denne studien, utløste overskuddsbruken av mettet fett et betydelig høyere løft i mengden fett i leveren så vel som mage (spesielt fettet som omgir de indre organene, visceralt fett) i sammenligning med overskuddsbruken av flerumettet fett.

Ny forskningsstudie fra Uppsala University viser at mettet fett utvikler mye mer fett og mindre muskelmasse enn flerumettet fett. Dette er den aller Aston Villa FC Skjorter første forskningsstudien om mennesker som viser at fettstrukturen til mat ikke bare påvirker kolesterolnivået i blodet, så vel som faren for hjerte- og karsykdommer, men også finner ut hvor fettet vil bli holdt i kroppen. Funnene har nylig blitt publisert i American Journal Diabetes.

Forskningsstudien inkluderte 39 ung voksen fyr så vel som kvinner med typisk vekt, som spiste 750 ekstra kalorier hver dag i syv uker. Målet var at de skulle få tre prosent av startvekten. Jobben fikk betydelig interesse da den startet i 2011, delvis siden de ekstra kaloriene ble inntatt i typen muffins med høyt fettinnhold, bakt i laboratoriet av Fredrik Rosqvist, en doktorgradskandidat så vel som den aller første forfatteren av studien.

Den ene halvparten av forsøkspersonene var tilfeldig for å spise overskuddskalorier fra flerumettet fett (solsikkeolje), mens den andre halvparten fikk overskuddskaloriene fra mettet fett (palmeolje). Begge diettene inneholdt nøyaktig samme mengde sukker, karbohydrater, fett og protein; Den eneste forskjellen mellom muffins var typen fett.

Økningen i kroppsfett så vel som fordelingen av fett i kroppen ble bestemt ved bruk av en magnetisk resonansavbildning (MRI -skanninger) før så vel som etter vektøkning, i likhet med muskelmassen i kroppen. Genaktivitet ble bestemt i bukvisceralt fett før så vel som etter vekten fikk hjelp av en genbrikke som studerer et antall tusen gener om gangen.

Til tross for lignende vektøkninger mellom de to kostholdsplangruppene, utløste overskuddsbruken av mettet fett et betydelig høyere løft i mengden fett i leveren så vel som underlivet (spesielt fettet som omgir de indre organene, visceralt fett) sammenlignet med den Overskuddsbruk av flerumettet fett. I tillegg var den totale mengden kroppsfett høyere i den mettede fettgruppen, mens derimot løftet i muskelmasse var tre ganger mindre for de som spiste mettet fett sammenlignet med de som spiste flerumettet fett. Å få vekt på overflødig kalorier fra flerumettet fett utløste mye mer i muskelmasse, så vel som mindre kroppsfett enn å overspise en lignende mengde mettet fett. Tatt i betraktning at mange av oss er i positiv energibalanse, i tillegg til at de følgelig får vekten sakte uansett sakte over tid, er de nåværende resultatene ekstremt passende for mange vestlige befolkninger.

Leverfett så vel som visceralt fett ser ut til å bidra til en rekke forstyrrelser i metabolismen. Disse funnene kan som et resultat være avgjørende for personer med metabolske sykdommer som diabetes. Hvis resultatene knyttet til økt muskelmasse masse i samsvar med bruken av flerumettet fett kan verifiseres i våre kommende studier, vil det potensielt være fascinerende for mange eldre mennesker, som å bevare muskelmasse er av fantastisk verdi i å stoppe morbiditeten, ”heter det ULF Risérus, partnerprofessor ved Institutt for folkehelse og velvære samt omsorgsvitenskap samt direktør for studien.

Når det gjelder faren for å etablere diabetes så vel som hjerte- og karsykdommer, virker det mye mer avgjørende der i kroppen fettet holdes enn nøyaktig hvor mye fett kroppen har. Visceralt fett, sammen med en høy andel fett i leveren, er nøye forbundet med økt fare for å etablere diabetes type 2. Disse fettdepotene er som et resultat av avgjørende mål for nye medisiner så vel som kostholdsstrategier. En rekke studier har antydet at et høyere inntak av flerumettet fett fra planteoljer samt nøtter er forbundet med en redusert fare for diabetes type 2, men årsakene til dette oppholdet er uklare.

Den nåværende forskningsstudien foreslår en prospektiv forklaring på en slik assosiasjon, og viser at flerumettet fet ACID-er kan påvirke fettfordelingen i kroppen mye mer gunstig enn mettet fett, mest sannsynlig ved å regulere økt energiforbrenning eller redusert lagring av visceralt fett i forbindelse med kaloririke dietter.

Forskerne var også i stand til å se at overforbruk av mettet fett ser ut til å være i stand til å “slå på” spesifikke gener i fettvev som øker lagring av fett i magen så vel som på nøyaktig samme tid hemmer insulinregulering. Flerumettet fett kan i stedet “slå på” gener i visceralt fett som igjen er knyttet til minimert lagring av fett så vel som forbedret sukkermetabolisme i kroppen. Imidlertid er det nødvendig med mye mer forskningsstudie for å forstå nøyaktig hvordan dette forekommer hos mennesker.

Oppdagelsen kan på samme måte være et medvirkende aspekt knyttet til tendensen til noen individer til å samle fett i leveren så vel som underlivet. De nye funnene antyder at fettstrukturen i kostholdet, på lang sikt, kan spille en funksjon for å stoppe overvektrelaterte lidelser, som diabetes type 2, på et tidlig stadium, før overvekt utvikler seg.

“Dette er av fantastisk interesse, ettersom vi mangler forebyggende behandlinger for fet lever så vel som visceralt fett i dag. De nye funnene støtter også over hele verden kostholdsforslag, inkludert de nye nordiske ernæringsanbefalingene, som blant annet antyder å erstatte noe mettet fett fra kjøtt, smør, så vel som palmeolje, for eksempel med umettet fett fra planteoljer samt fett Fisk, ”uttaler Ulf Risérus.

Neste trinn er nå å oppdage i høyere detalj hva som skjer i kroppen når vi spiser de respektive fettstoffene, så vel Leeds United Skjorter som for å undersøke studiene hva virkningene er hos overvektige individer med forhøyet fare for type 2-diabetes.

Journalreferanse:
Fredrik Rosqvist, David Iggman, Joel Kullberg, J Jonathan Cedernaes, Hans-Erik Johansson, Anders Larsson, Lars Johansson, Håkan Ahlström, Peter Arner, Ingrid Dahlman, så vel som Ulf Risérus. Overfôring av flerumettede så vel som mettet fett utløser unike påvirkninger på leveren så vel som visceralt fettansamling hos mennesker. Diabetes, februar 2014 DOI: 10.2337/DB13-1622 1939-327X